2012.04.19. 22:17| Szerző: Johus

Október elején már kezdtem gondolkodni, hogy talán már vedlenie kellett volna a két kis jövevénynek… Fel is tettem a megfelelő fórumon a kérdést, hogy milyen időközönként számíthatok ilyesmire. Hamar meg is kaptam a választ: a fiatal gekkók kéthetente váltanak ruhát, így arra a következtetésre jutottam, hogy az enyémek minden bizonnyal titokban csinálják. Aztán egyszer gyanútlanul megyek be a szobába, odakukkantok a terráriumba és látom, hogy igyekszik elbújni, de mégis látszik, hogy éppen vetkőzik Alan!

vedlik.jpg

Nem sokkal utána Charlie is kedvet kapott a dologhoz.

vedlik.jpg

A fenti képen jól látszik, hogy hogyan is megy ez a dolog: szétpattan az orrukon a bőr, és onnantól már kemény munka árán tudják csak kihámozni magukat, dörgölőznek mindenhova, hogy lejöjjön a bőr. Először kapucnijuk lesz:

vedlik2.jpg

Alan

…aztán, miután már elérik a szájukkal, gyakorlatilag lehúzzák magukról és egyből meg is eszik a levált, elhalt bőrt.

vedlik2.jpg

Charlie

Persze ilyenkor is borzasztó aranyosak, főleg, amikor a lábujjaikról egyesével lehúzzák a bőrüket, óvatosan, lassan, nehogy valami bajuk legyen. Az ügyesség már ebben is megmutatkozik, az ész pedig akkor, mikor a farkukról húzzák le óvatosan a bőrt, mert ilyenkor félúton, amikor már muszáj megenni az addig lehámozott részeket, nem akarják a belefeccölt energiát elveszíteni, és a mellső lábukkal lefogják a bőrt, hogy továbbra is feszüljön, ráállnak a lógó részre, hogy ne kelljen újra meghúzni.

És itt egy videó Charlie-ról, hogy lássátok, ez az egész valójában hogyan is működik:

Címkék: általános info  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr384461953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása