2012.05.03. 11:30| Szerző: Johus

Mondhatjuk, hogy a gekkók a gyorsaságuk mellett még a mosolyukról híresek. Ahogy a kaméleonok a mogorvaságukról. Beszéljünk bármilyen fajról, ha gekkó, akkor mosolyog. Na persze köze nincs a boldogsághoz a dolognak, egyszerűen olyan az arcfelépítésük, hogy ha szemből nézi az ember, azt látja, hogy rámosolyog egy gyík. Ez igaz az enyémekre:

arc2.jpg

Alan
 

arc5.jpg

Charlie
 

…és bátyám Tokéjára is:

375823_2412819914593_1074138315_2590984_230598704_n.jpg

Egyébiránt érdemes megjegyezni, hogy igenis vannak arckifejezéseik ezeknek a kis lényeknek. Máshogy néznek, mikor vadásznak, máshogy, amikor kíváncsiak, máshogy, amikor takarítás közben érdeklődnek, és megint máshogy, amikor megijednek valamitől.

arc.jpg

Alan, mikor egy rövid időre elválasztottam a kislánytól (sztori később), kicsit mérges is a költözés miatt, kicsit meg is szeppent
 

arc2.jpg

Charlie szokásos "megszereztem a legjobb napozóhelyet"-arca
 
arc4.jpg
Alan, még kiskorában, mikor végre megtalálta a legjobb alvóhelyet, és marha büszke rá
 

Természetes, hogy ezek a helyzetek különböző testtartásokhoz kapcsolódnak, és emiatt tűnik úgy, mintha az arcukkal játszanának, de a lényegen nem változtat: különböző helyzetekben lerí róluk, hogy ép milyen a kedvük, mit csinálnak. És persze a színük is változik a hangulatuktól függően, egészen sötét fűzöldtől a világítóan gyönyörű világoszöldig száz meg száz féle árnyalatban tündökölnek. Mostanában pl. teljesen kiborulnak, ha felkapcsolom a lámpát, miután már lefeküdtek aludni. Besötétednek, nézegetnek rám, vérig vannak sértve... De legtöbbször szerencsére ilyen szépek:

arc.jpg
Charlie
Címkék: viselkedés Charlie Alan  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr254486026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása